
בדיקת מי שפיר – כל מה שרצית לדעת
כל המידע על בדיקת מי שפיר, מיתוסים הנוגעים לסיכונים הכרוכים ותשובות לשאלות נפוצות
הדמיות תלת ממד וארבע ממד
כל בדיקת אולטרה סאונד מביאה איתה התרגשות מהמפגש עם העובר הנמצא ברחם. למי היא דומה? את האף של מי הוא קיבל? אך מעבר להתרגשות הגדולה, ההדמיות ההולכות ומשתכללות, מאפשרות לנו לדעת יותר ויותר על בריאותו של העובר.
טכנולוגיות האולטרה סאונד התקדמו באופן משמעותי, ואיתן גם היכולת שלנו להדמות את העובר. בזכות טכנולוגיות אלו ניתן כיום לראות את העובר נע בתוך הרחם, וכמו כן ניתן לבצע הדמיות מורכבות של הפנים, הגפיים והמוח במידת הצורך.
מכיוון שהעובר נמצא בסביבה נוזלית, כלומר בתוך מי השפיר, סביבה המתאימה ביותר להדמיית תלת ממד, ניתן לצפות בו ובמערכות גופו בדיוק מרבי. היכולות הטכנולוגיות החדשות מאפשרות לצפות בעובר ולקבל תמונה כמעט “מציאותית” של פניו, של הידיים והרגליים, האיברים הפנימיים והרקמות הרכות. משום כך, הדמיות תלת ממד מאפשרות אבחון מומים מורכבים במוח, בגפיים ובפנים בשלבי היריון מוקדמים.
מתי מבצעים הדמיית תלת ממד?
אפשר לבצע תלת ממד כבר משבוע 7 להיריון ועד רגע לפני הלידה. למעשה, אפשר ליצור באמצעות הדמיית תלת ממד את האלבום הראשון של העובר!
כל המידע על בדיקת מי שפיר, מיתוסים הנוגעים לסיכונים הכרוכים ותשובות לשאלות נפוצות
האם קיים סיכון לפגיעה בפריון גברים ונשים לאחר חיסון נגד נגיף קורונה (Covid 19)? כל התשובות
בואי נעשה סדר בשמועות ובמידע שמגיעים ממקורות שונים: מה כדאי מאוד לאכול בזמן ההיריון? על מה כדאי לוותר ומה אסור?
איך להתנהג? האם להתחסן? האם החיסון מסוכן? – כל התשובות לפי המלצות האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה, נכון לתאריך 1 בפברואר 2021
הידרוסונוגרפיה – צילום רחם ללא רנטגן
הערכת תקינות החצוצרות היא שלב חשוב בבירור מצב הפריון אצל האישה,
בשנים האחרונות המודעות לאנדומטריוזיס הולכת ועולה. אם בעבר נשים ורופאים פטרו את התחושות והתסמינים כ”כאבי מחזור קשים”,