סקירת מערכות מוקדמת

סקירת מערכות היא שם כולל לשלושה סוגים של סקירות המבוצעות באמצעות אולטרה סאונד:
סקירת מערכות מוקדמת, סקירת מערכות מורחבת וסקירת מערכות להריונות של תאומים ושלישייה.

סקירת מערכות מוקדמת

במהלך ההיריון אנו מבצעים כמה בדיקות שמטרתן לבדוק את העוברים בצורה יסודית ולצפות באיברי גופם המתפתחים באמצעות אולטרה סאונד (בעברית דִּמּוּת עַל־שִׁמְעִי). ההזדמנות הראשונה היא בתחילת הטרימסטר השני של ההיריון, כלומר בשבועות 17-14.
בתקופה זו העובר גדול דיו על מנת שנוכל לבדוק את כלל מערכות הגוף. מטרת סקירת המערכות היא בדיקה יסודית של העובר, וכן איתור סימנים העלולים לעורר חשד לתסמונות גנטיות.
במהלך הבדיקה אנו מדגימים לראשונה את מין העובר. העובר בשבוע זה שוקל 150-100 גרם ואורכו כ-12 ס”מ. ניתן להעריך את צוואר הרחם, מיקום השליה וכמות מי השפיר.

בסקירת מערכות מוקדמת של העובר מתייחסים לפרמטרים הבאים:

הגולגולת והשלד

בשלב זה העצמות יחסית שקופות ומאפשרות לנו לראות דרכן. לכן אנו מצליחים להדגים היטב את האיברים אשר בהמשך ההיריון יוסתרו לאחר התגרמות העצמות. כמו כן, ניתן לראות את קיומן של העצמות הארוכות של הגפיים ואת המבנה שלהן. עמוד השדרה נצפה בצורה ברורה.

הפנים

ניתן להבחין בשלב זה בארובות העיניים, ובתוך העין להבחין בעדשה ובכלי הדם המזינים אותה. ניתן לראות את שלמות השפתיים ולבחון את פרופיל העובר בתמונות דו ממד וגם בתמונות תלת ממד.

מוח העובר

המוח העוברי אינו מפותח עדיין, אך כמה אזורים חשובים כבר נוצרים, ובהם: שכבה דקה של קורטקס המוח שבתוכה נצפים הכורואיד פלקסוס של החדרים הלטרליים (חדרי המוח); קו האמצע של המוח קיים וניתן להבדיל בין שתי האונות; בגומה האחורית של המוח כבר ניתן להבחין בצרלבום (המוח הקטן) ומאחוריו אזור נוזלי שנקרא ציסטרנה מגנה.

לב העובר

הלב מפותח דיו בשלב זה על מנת להבחין בארבעת המדורים של הלב (2 עליות ו-2 חדרים).
ניתן להדגים את הכלים היוצאים מן הלב והנכנסים אליו ואת זרימת הדם בלב. קצב לב העובר בשלב זה גבוה מאשר אצל יילודים ויכול להגיע עד 180-160 פעימות לדקה! בבית החזה ניתן לראות את הריאות ואת הסרעפת מתחת לבית החזה.

אזור הבטן

נבחין בשלב זה בקיבה, בכבד, בכיס המרה ובמעיים של העובר. נצפה בכלי הדם בבטן, בווריד הטבורי הנכנס לחלל הבטן ומזרים דם מחומצן מהשליה ללב העובר, ובעורקים הטבוריים השולחים דם עני בחמצן לכיוון השליה. ניתן להבחין בכליות ובמערכת הניקוז של השתן לשלפוחית השתן. כאמור, נצפה לראשונה באיבר המין של העובר אשר סיים כבר את ההתמיינות המינית שלו.


לתיאום תור/בדיקה התקשרי 077-996-4803

בלוג

מה שימושה של בדיקת הידרוסונוגרפיה?

כאשר רוצים לבדוק את מצב החצוצרות וחלל הרחם, טרם טיפולי פריון, בדיקת הידרוסונוגרפיה, או בשמה המלא היסטרוסלפינגוסונוגרפיה, יכולה לעזור. במסגרת בדיקה זו, אנחנו מבצעים סדרה של הדמיות על-קוליות של אברי האגן, מדגימים את הרחם והשחלות וכן מצבעים הדמיית תלת ממד של חלל הרחם.

אימון גופני בהריון – כל מה שאת צריכה לדעת

אימון גופני בהריון – כל מה שאת צריכה לדעת

ממש כמו לאורך כל חייך, גם בתקופת ההיריון, אימוני כושר מאוד חשובים בכל השלבים. התמדה באימוני כושר במהלך ההיריון מזוהה עם שמירה על שיגרה פעילה, הכוללת גם אימוני כושר ומסייעת לשמירה על הבריאות הכללית שלך ושל העובר שלך (הדופק של העובר שלך יגיב להעלאת הדופק שלך- מגניב נכון?).

מה קורה אחרי הלידה?!

מה קורה אחרי הלידה?!

אנחנו כל כך מתכננים את ההיריון ועוקבים אחרי העובר, שלעיתים המטופלות שוכחות לדאוג לעצמן.

לאחר הלידה, הגוף צריך להתאושש וצריך לעמוד קצת ברצון העז של חלק מהמטופלות לחזור לפעילות שלהן.

מעקב היריון תאומים – כל מה שחשוב לדעת

מעקב היריון תאומים – כל מה שחשוב לדעת

כמעט רומנטית המחשבה על אחים בני אותו גיל, המעבירים את חייהם יחד.
אבל צריך לדעת שהיריון תאומים הוא היריון בסיכון גבוה, וחשוב להכיר אופי המעקב הנדרש. כל הפרטים במאמר המלא

סקירת טרימסטר שלישי

סקירת טרימסטר שלישי (סקירה שלישית)

השליש השלישי של ההיריון (שבוע 27 ועד הלידה) מתאפיין בהמשך הגדילה וההתפתחות של העובר. הסקירה של הטרימסטר השלישי, שמתבצעת בין שבוע 30 לשבוע 32, מתמקדת באיברים המתפתחים של העובר.

ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר – כל המידע

ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר – כל המידע

מי שפיר הם הנוזל העוטף את העובר ברחמה של האם, ובין תפקידיהם הגנה על העובר מפגיעה פיזית, ושמירה על טמפרטורת גוף העובר. מי השפיר מורכבים מנוזלים שמפרישה השליה, נוזלים שמפרישות ריאות העובר ואף משתן של העובר.