אולטרה סאונד גינקולוגי / אולטרה סאונד שחלות

אולטרה סאונד מיילדותי וגינקולוגי

בדיקת אולטרה סאונד, בעברית דִּמּוּת עַל־שִׁמְעִי, היא בדיקה המבוססת על גלי קול. הבדיקה מאפשרת לסרוק את איברי הגוף, לעתים בצורה חיצונית לגוף, כלומר בהנחת המכשיר על העור, ובעת הדגמת הרחם והשחלות יש לבצע את בדיקת האולטרה סאונד בגישה נרתיקית (וגינלית).

בדיקת אולטרה סאונד היא בדיקה פשוטה, אינה מסוכנת ואינה מלווה בחשיפה לקרינה, לגורמים אלרגניים או לכאב. הבדיקה אינה דורשת החלמה או מנוחה, ובסיומה אפשר לשוב לשגרת חיים רגילה. מטרת האולטרה סאונד הגינקולוגי היא סריקת איברי האגן של המטופלת. בבדיקה נצפים ונסקרים איברי האגן: הרחם, החצוצרות, השחלות וצוואר הרחם.

באולטרה סאונד גינקולוגי אפשר לעקוב אחר מבנה הרחם, ולאתר מומי רחם או ממצאים ברירית הרחם. במקרים של ציסטות שחלתיות תפקיד הבדיקה הוא להעריך את גודל הציסטה, מרקמה וזרימת הדם לשחלה (בדיקות דופלר לשחלה). כמו כן, הבדיקה מאפשרת הצגה בתלת ממד של חלל הרחם.
דופלר שחלות – בבדיקה גינקולוגית שגרתית מבוצע לרוב גם אולטרה סאונד. אם עולה חשד לציסטה בשחלה, ביצוע בדיקת אולטרה סאונד יסייע להערכת הממצא. הערכת ציטסה שחלתית מחייבת אפיון של הציטסה, כדי לברר אם מדובר בציסטה פשוטה או מורכבת.
ציסטה פשוטה היא ברוב המקרים פיזיולוגית, מופיעה בדרך כלל סביב הביוץ ונעלמת אחריו. קיימות ציסטות פשוטות נוספות שיכולות להישאר שנים רבות והן חסרות משמעות קלינית. חשוב לתעד את גודל הציסטה, צורתה ותוכנה (צלול או עכור), וכן להדגים את כלי הדם סביבה.

ציסטות מורכבות הן ציסטות עם מרכיב מוצק בתוכן, ועבורן יש לבצע הערכה נוספת. בעת הבדיקה מעריכים ממה מורכבת הציסטה: האם התוכן הוא דמי (סביב ביוץ), עכור (אנדומטריוזיס) אך מוצק (ציסטה דרמואידית). עלינו כמובן לשלול אפשרות שמדובר בציסטה ממקור ממאיר ולכן בעת הערכת הציטסה יש לעמוד על מאפיינים רבים: גודל הציסטה, מספר המחיצות בתוכה, רקמה סולידית המתבלטת לתוך הציטסה (פפילציה) וכן זרימות דם בתוך הציטסה.
בנוסף, יש להמשיך ולבדוק את האגן לשם איתור נוזל חופשי באגן והדגמת הידבקויות. היום ניתן לבצע אולטרה סאונד גינקולוגי בעזרת סונר מתקדם לאיתור ממאירות ברמת דיוק הדומה לזו של CT.

לתיאום תור צלצלי 0779964803

בלוג

מה שימושה של בדיקת הידרוסונוגרפיה?

כאשר רוצים לבדוק את מצב החצוצרות וחלל הרחם, טרם טיפולי פריון, בדיקת הידרוסונוגרפיה, או בשמה המלא היסטרוסלפינגוסונוגרפיה, יכולה לעזור. במסגרת בדיקה זו, אנחנו מבצעים סדרה של הדמיות על-קוליות של אברי האגן, מדגימים את הרחם והשחלות וכן מצבעים הדמיית תלת ממד של חלל הרחם.

אימון גופני בהריון – כל מה שאת צריכה לדעת

אימון גופני בהריון – כל מה שאת צריכה לדעת

ממש כמו לאורך כל חייך, גם בתקופת ההיריון, אימוני כושר מאוד חשובים בכל השלבים. התמדה באימוני כושר במהלך ההיריון מזוהה עם שמירה על שיגרה פעילה, הכוללת גם אימוני כושר ומסייעת לשמירה על הבריאות הכללית שלך ושל העובר שלך (הדופק של העובר שלך יגיב להעלאת הדופק שלך- מגניב נכון?).

מה קורה אחרי הלידה?!

מה קורה אחרי הלידה?!

אנחנו כל כך מתכננים את ההיריון ועוקבים אחרי העובר, שלעיתים המטופלות שוכחות לדאוג לעצמן.

לאחר הלידה, הגוף צריך להתאושש וצריך לעמוד קצת ברצון העז של חלק מהמטופלות לחזור לפעילות שלהן.

מעקב היריון תאומים – כל מה שחשוב לדעת

מעקב היריון תאומים – כל מה שחשוב לדעת

כמעט רומנטית המחשבה על אחים בני אותו גיל, המעבירים את חייהם יחד.
אבל צריך לדעת שהיריון תאומים הוא היריון בסיכון גבוה, וחשוב להכיר אופי המעקב הנדרש. כל הפרטים במאמר המלא

סקירת טרימסטר שלישי

סקירת טרימסטר שלישי (סקירה שלישית)

השליש השלישי של ההיריון (שבוע 27 ועד הלידה) מתאפיין בהמשך הגדילה וההתפתחות של העובר. הסקירה של הטרימסטר השלישי, שמתבצעת בין שבוע 30 לשבוע 32, מתמקדת באיברים המתפתחים של העובר.

ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר – כל המידע

ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר – כל המידע

מי שפיר הם הנוזל העוטף את העובר ברחמה של האם, ובין תפקידיהם הגנה על העובר מפגיעה פיזית, ושמירה על טמפרטורת גוף העובר. מי השפיר מורכבים מנוזלים שמפרישה השליה, נוזלים שמפרישות ריאות העובר ואף משתן של העובר.